Bilbärgning Rissne

När ”vanligt” folk hör ordet bilbärgare är den vanligaste associationen att vi hjälper till att dra upp bilar ur diket. Det är så klart en av våra vanligaste arbetsuppgifter där ute på vägarna, speciellt under vinterhalvåret. Men vägassistans handlar om oerhört mycket mer än så.

Är du i trångmål? Ring Bilbärgning Rissne nu!
08–00 00 00

Hos oss kan du få hjälp med allt som ryms inom begreppet bilbärgning. Rissne är en stor stad med Sveriges högsta trafikintensitet, vilket ställer stora krav på oss som jobbar med vägassistans. Med så många fordon som rör sig i Stockholmsområdet är det extra viktigt att vi har hög beredskap, så att vi snabbt kan vara på plats vid t.ex. en olycka eller ett motorstopp.

Vad kan en bärgningsbil hjälpa dig med?

Allt. Nästan, i alla fall. Har du låst in dina nycklar i bilen kommer vi och öppnar dörren åt dig. Och om Rissnes Stad av någon anledning skulle få för sig att riva ner Kaknästornet kan vi hjälpa till med det också. Inget uppdrag är för litet eller för avancerat.

Hos oss kan du alltså få hjälp med allt från enkla insatser till lite mer ovanliga arbeten. För att ge dig en lite bättre bild av vad vi bärgare kan göra för dig, listar vi några exempel här nedan.

Starthjälp

Du har bråttom till jobbet på morgonen och naturligtvis vägrar bilen att starta. Who you gonna call? Vi är Stockholmstrafikens svar på Ghostbusters!

Motorstopp

Vi är snabbt på plats när du har blivit stående någonstans längs vägarna. Antingen det handlar om ett generande bensinstopp eller att något i motorn har bestämt sig för att inte längre samarbeta. Om det är möjligt, reparerar vi din bil på plats, annars ser vi till att den transporteras till närmaste auktoriserade bilverkstad.

Låsöppning

Du har varit ute i skogen halva dagen och plockat svamp. Men när du kommer tillbaka till bilen upptäcker du att nycklarna inte längre ligger kvar i jackfickan. I det här läget är det viktigt att vi får veta vilken bil och årsmodell du har, så att vi verkligen har med oss rätt utrustning. Ju nyare bilen är, desto mindre samarbetsvillig är den, eftersom låsen på en nyare bil är betydligt besvärligare att få upp än ett lås på en äldre bil.

Bilbärgning

Vår huvudsakliga verksamhet handlar om att bärga fordon. Vi klar de flesta, såsom motorcyklar, personbilar, skåpbilar, bussar och lastbilar, grävmaskiner, dumpers, arbetsbodar och till och med stridsvagnar om det skulle behövas.

Biltransport

Vi utför alla typer av biltransporter. Den gamla veteranbilen som ska köras till en utställning, ditt gamla bilvrak som ska skrotas eller om du sålt bilen och den inte är körbar.

Behöver du ett ersättningsfordon?

Det är aldrig rätt tillfälle, när en bil krånglar eller vägrar starta. Många gånger behöver du komma iväg snabbt, utan att förlora alltför mycket tid på kuppen. Därför har många bilförsäkringar en klausul som ersätter dig för en hyrbil under den tid du inte kan nyttja din egen. Om du inte vet vart du ska vända dig, hjälper vi dig gärna med att skaffa fram en bil från lämplig uthyrningsfirma.

I övrigt är det bara fantasin som sätter gränserna för vad ett bilbärgningsföretag kan hjälpa till med. Rensa bort nedfallna träd, flytta tunga saker, riva byggnader eller t.ex. dra upp trädstubbar från din tomt. Listan skulle kunna göras hur lång som helst.

Som du förstår besitter personalen i bärgningsbilen betydligt mycket mer kunskap och erfarenhet än bara förmågan att haka på en krok på en bil.

Olika typer av bärgningsbilar

Vi använder oss av olika bilar, var och en särskilt anpassad för olika situationer som kan uppstå. En garagebärgare ser ut ungefär som en pickup men istället för ett flak eller kåpa sitter det bland annat utrustning som kranbom och vinsch monterat baktill. Den är det bästa alternativet inne i city, bland trånga gator och utskjutande tak. Den är också ett utmärkt alternativ ute på skogsvägar etc., då denna typ av bil som regel är försedd med fyrhjulsdrift.

En s.k. flakbärgare tar man till då man vill få upp hela fordonet på flaket, eller om bilen som ska bärgas har fyrhjulsdrift. Här tar man dessutom enkelt hand om skrotbilar som ska forslas bort, genom att helt enkelt dra eller lyfta upp dem på flaket.

Om nu det havererade fordonet istället är en 24-meters långtradare eller en buss, räcker inte heller en flakbärgare till. För den här typen av bilar krävs det i regel en tungbärgare. Detta är den största av bärgningsbilarna och har rejält med muskler under huven. Med denna bil kan vi också utföra andra tunga jobb, som t.ex. flyttning av en viadukt eller liknande uppdrag. Stora maskiner erbjuder heller ingen större utmaning för dessa kraftpaket.

Några korta tips på vägen

Här är ett par saker som kan vara bra att hålla i minnet, för att du ska slippa träffa oss i onödan.

  • En av de allra vanligaste arbetsuppgifterna för oss är att rycka ut när någon har kört av vägen. Dikeskörningar beror för det mesta på att det är halt väglag, även om det händer ofta även av andra orsaker – för hög hastighet, bristande koncentration etc.Tänk på att även om det inte ligger någon synlig is eller snö på vägbanan, kan det vara fläckvis mycket halt på sina ställen – i synnerhet när temperaturen ligger och guppar runt 0-strecket. En stor risk för halka hittar du på t.ex. broar, där det kan förekomma ren blankis även när vägen i övrigt bjuder bra grepp. Detta beror på att jorden under vägbanan har högre värme än luften under bron, och därför dröjer det längre innan vägbanan fryser där.
  • Mobiltelefoner är den nya tidens ”rising star” när det gäller avåkningar och andra olyckor. Och det kan inte sägas nog många gånger: Låt bli att sitta och texta medan du kör. Du har säkert hört att om du kör bara i 70 km i timmen och tittar bort i en enda sekund, så hinner bilen tillryggalägga 20 meter.
  • Om du olyckan ändå skulle vara framme så kan det vara en god idé att se till att du alltid har lite utrustning ständigt liggande i bilen. En bunt med filtar, ficklampa, en tändare och värmeljus är några saker som kan hjälpa till att göra väntan uthärdlig. Självklart har du väl ett första-hjälpen kit? Andra saker som kan vara till nytta är en vattenflaska, bogserlina, startkablar… du kan säkert komma på fler saker på egen hand.

bilbärgning stockholm

Kan vi hjälpa dig?

Har du blivit stående med bilen, eller står med något annat problem med ditt fordon. Oavsett om du behöver starthjälp till din MC eller ligger på sidan i ett dike med din långtradare så finns vi här till din hjälp.

Du når oss dygnet runt på 08-00 00 00 Bilbärgning Rissne